2002

Origines

Bronnen van de Latijns-Amerikaanse traditionele muziek.

Het programma in 2001 liet iets zien van de invloeden op de Latijns-Amerikaanse muziek in de afgelopen vijfhonderd jaar. Rond 1500 begon de muziek van de Indiaanse bevolking zich te vermengen met de muziek die de Spaanse veroveraars meenamen en met de muziek en ritmes van de Afrikaanse slaven. Later, rond 1900, kwam hier de invloed bij van de muziek van Europese immigranten en zelfs van de Noord-Amerikaanse jazz. Door de voortdurende beweging van volkeren ontstonden telkens weer nieuwe muziekstijlen en ritmes.

Coro Encanto presenteerde liederen uit Brazilië, Argentinië en Venezuela, waarin deze invloeden te horen zijn. Aan het concert werd medewerking verleend door gitarist Gabriel Aguilera Valdebenito uit Chili.

Coro Encanto o.l.v. Adrián Rodríguez Van der Spoel 
m.m.v.:

Gabriel Aguilera Valdebenito – gitaar