2005 - Encanto Judío

11 december 2005
St. AugustinusKerk Amsterdam

Encanto Judio

Joodse charme

In het programma Encanto Judío – wat vertaald kan worden als ‘Joodse charme’ – werden liederen ten gehore gebracht in het ‘Ladino’, de taal van de (oorspronkelijk) Spaanse joden, en het Hebreeuws. De melodieën zelf stammen grotendeels uit de middeleeuwen, maar de arrangementen, van componisten zoals Paul Ben-Haim en Gil Aldema, zijn modern.

Julia Bronkhorst en Henk van Lingen brachten liederen met als inspiratiebron de multiculturele samenleving van Joden, Moren en Christenen in het middeleeuwse Spanje. Zij vertolkten composities van onder anderen Joaquín Rodrigo, Manuel de Falla en Pablo Escande (première).

Coro Encanto o.l.v. Enrique López-Cortón
m.m.v.:

Julia Bronkhorst – sopraan

Henk van Lingen – gitaar