2011 - Gente Differente

21 mei 2011
Amstelkerk Amsterdam

22 mei 2011
Engelse Kerk Amsterdam

Gente diferente

Vreemde eenden in de bijt

Spaanstalige literatuur verklankt door niet-Spaanstalige componisten In het programma ‘Gente differente” laat Coro Encanto horen hoe componisten van buiten het Spaanse taalgebied zich hebben laten inspireren door de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur en volksdichtkunst. U hoort muziek uit Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Kroatië, de Verenigde Staten en Finland.

Uitgangspunt voor dit programma is Cloudburst van Eric Whitacre, een bijzonder werk voor koor, piano, slagwerk en handcarillon. Ondanks de Engelse titel is Cloudburst geschreven op Spaanse tekst van Octavio Paz. Het is de uitbeelding van een onweersbui na lange droogte, waarbij het koor niet alleen zingt maar ook op verschillende manieren de regen imiteert, daarbij ondersteund door de begeleiding

Coro Encanto o.l.v. Felix van den Hombergh
m.m.v.:

Tadeu Duarte – piano

Orlando Aguilar Velazquez – slagwerk

Natalia Alvares Arenas – slagwerk

Meiyi Lee – slagwerk