2003

Misa Criolla, Navidad Nuestra en Musica Negra

De beroemde Argentijnse Misa Criolla en Navidad Nuestra van componist Ariel Ramírez en Musica Negra uit verschillende landen van Zuid-Amerika.

De Misa Criolla werd gecomponeerd in het begin van de jaren ’60 van de vorige eeuw. De tekst is de vertaling van het ‘ordinarium’ van de katholieke mis. De mis bestaat uit vijf delen: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Agnus Dei. Elk deel is gecomponeerd op basis van een ritme uit verschillende regio’s van Argentinië.

Navidad Nuestra is een Kerstcantate bestaande uit zes Argentijnse dansen, die elk een episode uit het kerstverhaal vertellen.

Musica Negra is een verzamelnaam voor Zuid-Amerikaans muziek die sterk beïnvloed is door de Afrikaanse bevolking. Op het programma stonden acht stukken variërend van oude muziek (16e eeuw) tot de meer hedendaagse muziek. De begeleiding van het concert werd verzorgd door een Argentijns/Nederlands ensemble.

Coro Encanto o.l.v. Enrique López-Cortón