2009 - Festiva Navidad

18 december 2009
Engelse Kerk Amsterdam

20 december 2009
OLVG kapel Amsterdam

Festiva Navidad

Spaanse en Latijns-Amerikaanse villancicos

Een programma dat een doorsnede laat zien van de rijke traditie in Spanje en Latijns-Amerika op het gebied van Villancicos. Deze Spaanse liedvorm kende een grote bloeitijd in de 17e eeuw. Villancicos werden vaak geschreven voor de viering van bepaalde religieuze gebeurtenissen, zoals de naamdag van de heilige of de geboorte van Christus.
Veel Villancicos zijn kerstliederen. “El fuego” van de bekende Spaanse componist Mateo Flecha behoort overigens tot een andere bekende Spaanse liedvorm: de ‘Ensalada’, letterlijk ‘salade’. Het is een populaire liedvorm uit de 16e eeuw waarin coupletten in verschillende talen en stijlen en met wisselende versvormen aaneengeregen worden.

Coro Encanto o.l.v. Felix van den Hombergh
m.m.v.:

Julia Bronkhorst – sopraan

Bárbara Cerón Olvera – harp