2009 - Nostalgia

20 juni 2009

21 juni 2009

Nostalgia

Weemoedige liederen uit Spanje, Portugal en Latijns-Amerika

In Spanje en Portugal, vrijwel geheel omgeven door water, uit nostalgie zich vaak in heimwee naar de zee.

Het programma bevat drie cycli van hedendaagse componisten over heimwee, verlangen en weemoed, op teksten van bekende dichters, en een aantal madrigalen uit Portugal en Spanje, o.a. van Vásquez en Rimonte. Daarnaast enkele liederen voor vrouwenkoor uit Brazilië, waar “saudade” in de volksaard zit. De weemoedige rondreis eindigt met enkele Habaneras, heimweemuziek met een vrolijk en ritmisch karakter, met begeleiding op accordeon door Greetje de Oude. Zij begeleidde ons ook in het prachtige Alfonsina y el mar van de Argentijnse componist Ariel Ramírez.

Een programma vol weemoed en verlangen, met veel muzikale variatie en passie!

Coro Encanto o.l.v. Felix van den Hombergh
m.m.v.:

Greetje de Oude – accordeon