2008 - Amor de los Amores

29 november 2008
Engelse Kerk Amsterdam

30 november 2008
Uilenburger Sjoel Amsterdam

Amor de los Amores

Spaanse Hoogliedmotetten en liefdesliederen

In het programma ‘Amor de los Amores’ bezingt Coro Encanto de LIEFDE.

Van Spaanse Hoogliedmotetten uit de Renaissance tot wereldse liefdesliederen uit latere tijden. Inspiratiebron is het Hooglied, het enige Bijbelboek waar het woord ‘God’ niet in voorkomt, maar waarin het allemaal draait om de liefde. In het Spaans: Cantar de los Cantares: het lied der liederen.
Het programma bevat prachtige religieuze werken van De Victoria, Morales, Guerrero en Valls, madrigalen geïnspireerd op het Hooglied en liefdesliederen van diverse componisten, in verschillende dialecten.

Een liefdevol en afwisselend programma!

Coro Encanto o.l.v. Felix van den Hombergh
m.m.v.:

Bárbara Cerón Olvera – Spaanse harp

Israel Castillo Hernández – Viola da gamba