2010 - Lamento y Jubilo

18 juni 2010

19 juni 2010

Lamento y Júbilo

Klaag- en jubelzangen uit Spanje, Portugal en Latijns-Amerika

Het leven en de dood. Devotie en deernis. Maar dan is het carnaval en is het tijd om te dansen en te drinken…. Het programma Lamento y Júbilo combineert lief en leed.

In het eerste deel 16de eeuwse klaagzangen van de profeet Jeremias, gecomponeerd door Estêvão de Brito, afgewisseld met delen uit het Requiem van Cristóbal Morales. En ook een schitterende klacht van koning David over het verlies van zijn zoon Absalom, getoonzet door de hedendaagse/20e eeuwse componist Joaquín Rodrigo.

In deel twee is er ruim baan voor jubelzangen en dans- en drinkliederen. Naast het bekende drinklied Oy comamos y bebamos , brengt Coro Encanto een aantal kolderieke Sefardische melodieën en carnavalsliederen uit Zuid-Amerika. Ook te horen zijn een Spaans dansliedje, bewerkt door de Amerikaanse componist Aaron Copland en een vrolijk stuk in een verzonnen taal van de Catalaanse componist Pedro Vilarroig.

Coro Encanto o.l.v. Felix van den Hombergh